Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2006 14:04 - Мит № 1 - В досиетата няма нищо важно
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 2879 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17 години ни бъзикат с този израз. Наистина ли архивите на ДС и НРС са унищожени, безинтересни и нямат значение за развитието на България?
Ако беше така нямаше да се случат много неща:
1. Нямаше да бъде "самоубит" шефа на архива на НРС.
2. Гоце щеше да си каже без да го принуждават. Макар, че не каза цялата истина. Но ще я научим.
3. Няма да искат да можем да четем само "нашето" досие.
4. Няма да умират от страх свързаните с ДС и в "най-престижните медии "за" и "против" отварянето да спорят две ченгета.
5. Нямаше да се чудят управляващите как да приемат Закона (естествено под натиск от Европа), за да могат все пак да имат някакъв контрол върху достъпа до информация.
6. Нямаше да влизаме в Европа с президент с агентурно име Гоце, председател на Парламента, с пряка вина за гладната и студена Луканова зима и Виденовата зима, министър-председател с неясна и несвързана с България биография, цар с неясно минало и съмнително настояще и т.н. и т.н.
7. Нямаше да има неясно как забогатели комсомолци и ченгета.
Да изреждам ли още? Мога.

Каква е истината? 
Истината е, че един архив се организира по такъв начин, че няма как да се унищожат документите. Дори в архивите на ГУ на Държавен архив документите се дублират. 
Истината е, че много хора през тези 17 години имаха достъп до тези архиви и не е ясно какво са намерили и копирали за себе си.
Истината е, че вниманието на "засегнатите" беше насочено към заличаване на следите за техните мръсотии, но има документи, които се отнасят за много по-големи престъпления, които си стоят в архивите.
Истината е, че тези архиви са организирани на нива и няма гаранция, че ако си взел документите от едно ниво, на друго не са останали.

Хайде стига толкова. Да видим какво ще кажат противниците, които твърдят, че трябва да спрем да се занимаваме с този въпрос.
Апропо, днес има нова интересна информация от една разследваща журналистка.


Тагове:   мит,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - цОНЮ, А ТЕЗИ БИВШИ НАШИ КОЛЕГИ, К...
26.11.2006 17:24
цОНЮ, А ТЕЗИ БИВШИ НАШИ КОЛЕГИ, КОИТО ПРЕПОДПИСАХА?
цитирай
2. анонимен - не съм анонимен-ангел малинов
26.11.2006 17:30
не съм анонимен-ангел малинов
цитирай
3. tsbotev - Здравей Ангеле,
26.11.2006 23:07
Правилно си си написал името. Ние не се крием под псевдоними. Може би няма защо. Макар, че всички, които имат и друго име живеят или живяха добре - и Гоце, и Крушата, и Бончо, и Черепа, и Сава, и Маймуняка, и Николай, и Самоковеца. Известни хора!
Та по въпроса, който задаваш. Като знаехме, че ги има какво се случи? Един човек, за който ме упрекват, че не се изказвам ласкаво ги скри. И изнесе пред обществеността само името на най-безобидния - Г. Колев. Не знама и защо повечето тръгнаха с него при напускането им. Мисля, че това обяснява още един път въпроса за "зависимите политици". Те имат място в политиката, а ние - не.
Дай Боже европейците да направят това, което за толкова години не успяхме ние. Да си жив и здрав.
цитирай
4. анонимен - Мили ми Накоме...
27.11.2006 00:49
Наричам те мили защото няма как да се обърна към теб. Оставил си само някакъв ник. Не че не ми идва на ума как да те нарека, но това в края. Целта на такива писания като твоето е да ни обяснят как всички са еднакви и няма смисъл да се мъчим с интензивна интелектуална дейност, за да търсим разликите. Да ти кажа честно като чета такива глупости само все повече разбирам каква вреда са нанесли на тов общество комунистите след 1944 като са докарали селяните от селата и са им показали цивилизация. Дали са им думата да говорят за неща, които са от друга планета. Лошото е че те - вие свикнахте с тези неща. И сега ми говорите за "т нар. демокрация" за това как "всички са маскари". Ами не са, не сме всички маскари. И аз искам да направиа това тежко упражнение и да знам кой е президента на държавата ми и също така бих желал да знае какво е демокрация, а не да се учи от Путин. Защото когато се учиш от такива и резулататът е също като тях - отблъскващ, нагъл и тъп. Защо имам чувството че ти Накоме много ги харесваш? Един тест - защо убиха Литвиненко?
цитирай
5. conservoir - Нааком
27.11.2006 01:10
nakom, тонът ви е най-малко арoгантен, с нахалство на човек, който с удоволствие си хоства собствено детско порно.
1) с празните хипотези като "ще кажеш,че са комунисти..." излагаш на показ кухата интелигентност на иначе активен човек с опит за гражданска позиция
2) Тъпичко е да се криеш зад "не знаеш" и същевременно да си имаш собствена теория за тараммм-цъфващата демокрация. Моля, сподели я с нас. И аз съм фен на съветското кино.Холивуд sucks
3)И аз не искам да ти чета досието, най-малкото мога много повече да се забавлявам с изказвания от типа: „Даденният вот за Първанов ще бъде възнаграден през следващата година с разумно изразходване на заложените в бюджет 2007 два пъти повече средства за пътища, здравеопазване и екология”. YES! Можеш да спиш спокойно, сплетниците ще четат досиетата на действащите лидери.Журналистите също. Европейските партньори на България също. Гражданите също. Поданниците - виж от тях наистина можеш да се притесняваш. Голяма са конкуренция !
4) Смел си наистина, през огън и жупел би минал да защитиш досиетата. Често ли ги сънуваш? Митьо Очите и Симеон Сакса ли са ти вдъховението за безтрашие -ами иди тогава и си кажи греховете! Сигурен съм, нали няма да те е страх?
5) Е тука ме разочароваш. От някаква информацийка за кирливите ризи на Ганка ли те е страх? Изпери си мръсните чаршафи, че могат да нанесе вреда на гражданите. От тук ми мирише на кисело зеле.
6) Прав си, влизаме ! Това, че е по ганьовски и през задния двор няма значение. Нали ще си запазим досиетата и няма да ни ги четат от капиталистическите държави наглите журналисти!
7) Много си навътре със забогатяването. Ти така ли забогатя. Или чакаш някой да ти хареса храчките в блога?
Бъди разсъдлив човек и гледай на света откъм хубавата му страна- представи си, че Kостов го няма. Дъвчи и дишай по-леко !
И недей да ходиш по суши-барове, нито да се возиш в асансьор сам. Изобщо не оставай сам. Демокрацията дебне !
цитирай
6. nakom - Неам Нерви ;-)
27.11.2006 01:36
след като съм селянин отивам да си копая фасула.Оставям многото мъдрост на вас г-н Ботев.Вие ще претеглите и премерите ;-) чуваме че ви бива в това.
цитирай
7. tsbotev - ???
27.11.2006 02:19
Не знам защо ми намесвате името и без да съм коментирал писаното от Вас, но щом сте толкова засегнат, ще Ви кажа, че ако хората като Вас бяха с 10 % по-малко в България, тя сигурно щеше да има друга, по-добра съдба.
цитирай
8. nakom - Когато не съм прав - не съм прав и това е
27.11.2006 06:43
Не си прецених опонента - явно че е трябвало да погледна преди да пиша ;-).Определено има неща които знаете по-добре но това не значи че съм съгласен с вас.
Ако смятате че аз определям съдбата на държавата - с радост ще се съглася с мнението ви
консерваторе -на толкова мъдрост няма как да не замълча засрамено ;-).Обичам тая демокрация и нейните политици през чието време така задобрувахме че да не смеем на суши бар да идем ;-).
цитирай
9. анонимен - е, да
27.11.2006 18:41
а ако си толкова млад и няма ка да имаш досие в старата държавна сигурност сигорно може да се оправят ако си имаш да речем в ЦРУ някой от вас иматли си и как е гордеете ли се:)
цитирай
10. tsbotev - Вместо епилог
03.12.2006 00:28
Интереса към този постинг бързо спадна. Това е лош знак за бъдещето на България. Сега, когато започна разглеждането на Закона за архивите и се стигна до новия опит на БСП да блокира приемането на най-важните текстове и да укрие част от мерзавците, обществото мълчи. И не му пука. Е, тогава ще продължим да живеем зле. Като не ни увират главите, че в архивите на ДС е "заровено кучето" няма да се оплакваме за нищо, което преживяваме. Нямаме това право. Думите на дядо Петко Славейков продължават да звучат с пълна сила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441259
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930