Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2006 00:56 - ДС в действие
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 3513 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нали нямаше нищо в досиетата? Вижте каква съпротива! Трябва да и се противопоставим и ние. Ако приемат Закона и скрият мръсниците ще спра да пиша по този въпрос. Не, че ме е страх, а в знак на протест от поведението на младите хора в България, защото на никой не му пука и не разбира, че България е държава, в която ченгетата създадоха мафията и не допускат никаква промяна.
Не се сърдете на никого, освен на себе си. Явно на никого вече не му пука за България. Тя е приватизирана от ченгетата и техните ятаци - комунистите.
Пак гласувайте за Гоце - "европееца"! И за БСП - "реформираната". И за наследниците на националните предатели. Тя крушката не пада по-далече от дървото.


Тагове:   действие,


Гласувай:
0



1. nakom - Някой я докара до там на младите да не им пука
06.12.2006 17:03
Само че кой ли.
цитирай
2. tsbotev - Прав сте.
06.12.2006 19:17
Разбирам какво имате предвид. Но тези, които не искаха да стане така, отдавна ги изгониха от политиката. И се опитаха да ги омаскарят.
А когато нямаш подкрепа от никого, оставаш с убеждението, че хората не го искат.
В никакъв случай обаче, не мога да се съглася, че политиците са виновни, че много от младите слушат чалга, не четат нищо, живеят ден за ден и не си дават сметка, че в условията на конкуренция (в каквато искат-не искат ще живеят) ще бъдат аутсайдери. И оправданието не може да бъде, че политиците са виновни.
цитирай
3. nakom - Не съм съгласен че са невинни
06.12.2006 21:29
Обществото е отражение на управлението си.От кой зависи прокарването и спазването на законите , правилата , различните норми и прочие.От едно неформирано гражданско общество или от политиците.Ако ченгетата по пътищата не струваха 10 лв , нямаше да има толкова нарушения и жертви .Това разбира се щеше да е факт ако началниците им си гледаха работата , и техните началници - също.А точно третия ешелон са политиците.Рибата винаги се вмирисва от към главата.
цитирай
4. tsbotev - България "плаче" за нови политици
07.12.2006 00:28
Откакто се помня в политиката се говори за нови лица. Значи има дефицит на кадри. Защо никой от критиците на това, което успяха или не успяха да направят политиците на прехода не заеха местата им? Та те са свободни. Всички за това говорят - трябват нови лица. Не е имало случай в нашата история да има такава благоприятна обстановка - млади хора, без никакъв политически опит да се търсят като топъл хляб. И Петър Стоянов ги търси, и Бойко Борисов ги търси (много личат ченгетата в момента в ГЕРБ), и Мозер ги търси. Ами какво чакат? Да тръгнат и да правят политика. Нали е много проста работа? Чакам да ме поведе един млад, хубав, русокос, баскетболист от НБА, антикомунист, от род, в който няма ченгета, супер макроикономист, знаещ шест езика (може и без английски), с идеално семейство с три деца и тъща, която обожава джаза. Намерете го и тръгвам след него. Ако не го намерите, променете насоките на критиките си към някой друг, а не към политиците на прехода.
Ле-ле, предизвикателство!
цитирай
5. nakom - Намираха се
07.12.2006 21:08
само че примерно в Бургас го го издигнаха един ей такъв - Васил се казваше.Издигна го не друг а данчо цонев.Резултата беше че Йоан Костадинов взе 70 % от гласовете след грандиозна синя рекламна кампания.Много пици са отишли в нея.Интересното бе че гласуваха над 60 % от гласоподавателите.
От край време политиката се върти на едно хоро г-н Ботев и вие го знаете по добре от мен.Проблема няма да се реши като натирим политиците от старото поколение (към които мисля спадате и вие) , а като се промени политиката им.С нови политици лансирани от старите се очаква само продължението на латиносериала
цитирай
6. tsbotev - Знаеш ли, nakom,
08.12.2006 01:12
Тази вечер бях на юбилейния концерт на "Трамвай № 5" и великия Петко Петков. Той ми е връстник. И ме възхити. Не с друго, а с духа си, с амбицията си, със себеотдаването си към собствената си публика. И се държа много мъжки.
Е, не може ли същото да стане в политиката? Аз мисля, че има достатъчно и млади и стари, които искат едно и също. България да стане нормална държава. Това трябва да стане и аз се моля на Господа, да се намерят тези хора, които могат да направят тази саможертва, преодолявайки отношението си към медийните образи на политиците от прехода и тръгвайки с онези от тях, които наистина искат и могат да се преборят най-общо казано със злото. Просто е необходима консолидация на хората, които са в състояние да мислят първо за хората, а после за себе си. Знам, че е по-добре да работиш за името си, а после то може да работи за теб.
Дай Боже това да се случи!
цитирай
7. merita - чудя се
11.12.2006 08:19
Извинявам се за тона си но се чудя как хора като вас които явно следят политиката от близо не разбрахте че политиката е средство за защитаване на икономически интереси.Няма как да влязат къдърни и млади хора , с чисти помисли и амбиции след като друг поръчва музиката - образно казано.
Начина по който се избират хората в управлението на една партия ми е пределно ясен-да са верни и послушни на командирите.Това е истината.Всеки инакомислещ си отива рано или късно.Е за какво тогава ново мислене става въпрос.Как тогава младите да имат амбиции.
Поздрав
цитирай
8. tsbotev - И аз се чудя
11.12.2006 11:39
Това не се ли наричаше примирение?
Това, за което говорите, аз съм го приживял. Но факта, че продължавам да се опитвам да променя нещата значи, че вярвам, че могат да се променят. Просто трябва да се намерят достатъчно независими, демократично мислещи, знаещи и можещи хора, които да се противопоставят на статуквото, които да са непримирими към недъзите на обществото и на управляващата върхушка, които да не се страхуват, които да възприемат лидера си като пръв между равни, които могат да приемат чуждото мнение, но да отстояват до последно своето и т.н.
Естествено е, че съпротивата ще е голяма. Но ако човек осъзнава смисъла от това, в името на децата си и на България, мисля че си заслужава да опита. В противен случай опасността да продължим да живеем в една държава, в която ще възтържествува несправедливостта е много голяма.
Борбата между доброто и злото трябва да продължи. Още повече, че злото е много устойчиво.
Именно затова е необходимо промяната да се извърши заедно от по-старото и младото поколение. Аз виждам, че младите не схващат основната опасност от задкулисното влияние на тези хора, които всъщност влияят на цялостния живот в България. И просто трябва да бъдат лишени от властови ресурс. Тогава ще бъде по-лесно. И то трябва да започне да става още през 2007 година.
цитирай
9. merita - "В противен случай опасно...
11.12.2006 14:07
"В противен случай опасността да продължим да живеем в една държава, в която ще възтържествува несправедливостта е много голяма. "
Та тази несправедливост е налице и никога не е изчезвала от нашия живот.
45 години диктатура.Вече 17 години псевдо демокрациа.За кого е справедлива днешната система -питам аз?За една шепа богати хора които имат и властови потенциал чрез лобитата си в парламента.
Целия този процес на преразпределение на националните капитали беше направен по най брутален начин.Обществото беше ограбено.Труда на милиони беше ограбен.Псевдо приватизацията видяхме до какво доведе.ДС си свърши работата.Бяха раздадени куфарчетата с пари.За каква справедливост да говорим?
Кое от изминалите правитерства показа реалната загриженост за хората.
Колкото и да ми се ще да съм оптимист не съм и съжалявам.Иаз съм лад човек-40 г и имам желание да работя в нормална среда но не би.За съжаление корупцията и лошите закони все още не позволяват да кажа че икономическата среда е нормална.
Всичко това се дълщи на лоша политика на управление осъществена от лоши политици.
За да не ме обвините в черногледство ще ви кажа че нашето общество има потенциал който за съжаление отива на запад .Дано се оправдае вашия оптимизъм.
Поздрави
цитирай
10. tsbotev - merita
12.12.2006 00:23
Никого не обвинявам в нищо. Аз се чувствам още по-зле от Вас, защото участвах в тази история. Но това не значи, че трябва да се примирим. Примирението е най-голямото предателство. Затова съм готов да понеса още несгоди, но да се опитам да променя нещата. Убеден съм, че има много хора в България, които искат същото. Но жертвата е твърде голяма и затова малко от тях са склонни да я направят. Това е големия проблем. Това значи да изоставиш професията си, да не намираш достатъчно време за семейството си, да стискаш зъби срещу несправедливите обвинения, за които не си си помислял. Да не знаеш как ще оцелееш ако се провалиш. Да правиш компромиси с личности и с принципи. Трудно е нали? Но според мен си заслужава.
И търся съмишленици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441406
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930