Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2007 00:49 - Днес е 10 януари (Мит № 3)
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 4871 Коментари: 14 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Току-що е започнал денят. И слушам "Нощен хоризонт". Ужасен съм! Най-мракобесният човек, който все още се подвизава в държавната администрация (не знам защо и Румен Петков трябва да отговори) и има вина за употребеното насилие над мирните граждани на 10.01.1997 г. е казал, че линейки карали камъни на площада, организирани от ОДС, за да извършат "погром над Парламента". Не е ли време този човек да отиде най-малко в пенсия, защото няма кой да го прати където му е мястото?
Аз съм пряк участник в събитията. И много добре знам във всяка минута какво се случваше. Мога да Ви уверя, че този човек и неговите подчинени са главните виновници за това, което се случи. Може ли той да отговори какво правеха негови подчинени с колове вътре в Парламента?  Кой пусна димката в пленарната зала, в пълния с ченгета Парламент? И за масовото насилие, което беше приложено през нощта, включително и над депутати, но най-много срещу мирни граждани. И му предлагам незабавно да си подаде оставката. Той не е достоен да бъде висш чиновник в европейска България!
Що се отнася до "ОДС", трябва да Ви припомня, че депутатите от ОДС се принудиха да се опитат да овладеят народния гняв, защото управляващите некадърници иначе трудно можеха "да спасят кожата". И точно хора като този, който доскоро се пъчеше като генерал, трябва да бъде благодарен на тези смели хора, които успяха да овладеят изключително трудната ситуация, която ескалираше с минути, а не с часове. И не е имало никакви сценарии, каквито се въртят в увредената глава на жената-мъж В.Д. Това е поредният мит. И го считайте като Мит № 3. Събитията от 10 януари 1997 г. са дело на народа, който нямаше как повече да търпи непоносимата икономическа обстановка, която го докара до 6 долара месечна заплата. 
Престанете, лъжци! Имайте поне малко свян. Вие сте недостойни да управлявате България и в момента.


Тагове:   мит,


Гласувай:
0



1. kuromur - Ботев, абе че беше зле беше, ама че се ...
10.01.2007 02:36
Ботев, абе че беше зле беше, ама че се раздаваха банички безплатно- ял съм пред народното, това защо не го кажеш.

Да народа беше. Да, народа имаше право! Да, ама имаше и спонсорство. Както и онея в Суходол дето протестираха- много им еднакви палатките бяха. Кой ще си зареже работата ей така да стачкува иначе с месеци(за суходолците говоря)?

А помниш ли че се раздаваха гумени палки, като си говорим за Януари?
цитирай
2. анонимен - Кви мирни граждани бе, Ботев?!
10.01.2007 08:41
По-голям вандализъм от тия "мирни граждани", не е имало в историята ни (даже и пред Партийния дом)!
И не ми обяснявай как депутатите от ОДС се опитвали да овладеят положението, щото точно те, и най-вече жадният за власт Костов, насъскваха насъбралите се да безчинстват!
А Красимир Петров трябваше, вместо да носи на конче Петър Стоянов, да беше започнал налагането от него!
Ама добре че бяха полковника (тогава) и Кольо Добрев (Бог да го прости), че само с толкова ви се размина!

И въобще няма да се учудя, ако това с камъните е истина! За сандвичите от "Макдоналдс" знам, че е!
цитирай
3. tsbotev - Представете си след 10 години!
10.01.2007 09:51
Тогава сигурно баничките вече ще са пържоли, а сандвичите торти. Камъните ще ги превърнете в калашници.
Аз мога да Ви кажа, че организатор не беше СДС. Ако друг е правил организация, той по принцип се е провалил, защото в обявения от организаторите (синдиката "Промяна") час - 9 часа, около Парламента имаше не повече от 200 човека. Само безумния инат на депутатите от БСП направи ситуацията да ескалира. И явно не сте слушали и не сте свидетели на развитието на събитията. По въпроса за сценарий, можете да попитате Николай Камов. Той говореше, че са му развалили сценария.
А Вие - двамата се разберете банички ли бяха или сандвичи и къде около Парламента има "Макдоналдс", защото аз не знам. Знам само, че аз стоях гладен цял ден, тъй като комунистите преди да пеят "Партизан за бой се стяга" бяха изяли всичко от бюфета, даже и вафлите. Да не би да са Ви черпили те?
цитирай
4. анонимен - аз карах такси по онова време и си ...
10.01.2007 13:51
аз карах такси по онова време и си спомням как някой ми плащаха да закарам хора от митингите в къщи и някой от тях бяха основните които чупиха и палиха парламента наличния народен гняв бе съзнателно канализиран в полза на някой а ние много добре знаем на кой Не се обвини Жан виденов в забогатяване, но за Иван Костов и сие немога да кажа същото освен това простата логика показва че тогавашното правителство съзнателно не е виновно за кризата - та кой би рискувал да го свалят от власт вие глупаци се пенявите само за тоя дето духа фактите не са такива пук и не си спомням да има убити а по закон полицията в такива случай има право да бие и ще сте още по- големи глупаци ако кажет че не е така:)
цитирай
5. gantree - Кольо Добрев, а? :))
10.01.2007 13:58
...

ДОНЧО КОНАКЧИЕВ:
Предлагам няколко посоки на действие, които трябва да разширят нашия периметър.
...
Когато днес влизах в Министерския съвет жените ме помолиха да ви предам, че те не са сигурни как ще се приберат по домовете си. Аз не се чувствам сигурен за себе си и за семейството. Не съм страхлив, но сегашното положение трябва да бъде оценено по някакъв начин.

Искам да поставя въпроса за нашето поведение. Колю Добрев не присъства на заседанието. Може би това е инсинуация, но прочетох във вестника негово изказване, че ако той е бил сред протестиращите на „Позитано”, той е щял да счупи повече прозорци, т.е. че били счупени малко прозорци. Не приемам за нормално, когато на „Позитано” се провеждат наши пленуми, да се гаси осветлението, защото ни е страх от протестиращите, които са навън. Не приемам и поведението на полицията, която допуска министри, депутати и други висши държавни чиновници да бъдат оплювани, малтретирани и т.н.

ИЛЧО ДИМИТРОВ:
Колю отсъства и те моля в негово отсъствие да не говориш за него.

ДОНЧО КОНАКЧИЕВ:
Аз не говоря лично за него, а за институцията. Когато излизах от сградата на "Позитано”, присъстващите искаха да ме бият.
...



http://www.geocities.com/gantree1/stenograma10011997.html
цитирай
6. анонимен - защо никъде не се споменава че пр...
10.01.2007 20:20
защо никъде не се споменава че правителството на Жан единствено е върнало чая кажете ст от външния ни дълг а правителствата след това само са трупали още?
цитирай
7. kuromur - Дълга ни намалява с по 18млн евро на ...
10.01.2007 20:50
Дълга ни намалява с по 18млн евро на месец не си прав. Да не излъжа мисля че беше към 4 млрд евро.
цитирай
8. анонимен - тази информация е само от части в...
10.01.2007 21:10
тази информация е само от части вярна да не мислиш че като е външен дълг на държава няма лихви я сметни колко се пада и колко е в момента външния дълг.а да и какво значи валутен борд.
цитирай
9. nio - Абе не знам за баничките ама &quo...
10.01.2007 21:14
Абе не знам за баничките ама "левите икономисти" чрез лостовете за интервенция и с помоща на централната банка щяха да решат проблема с пенсионерите.Ако беше останал още няколко месеца Виденов при пенсии от 5-6$ пенсионерите щяха да намалеят поне на половина.

PS "Леви икономисти" е в кавички защото е оксиморон.Като дървено желязо.Една икономика за де се развива бързо трябва да е дясна.Икономист който с действията си забавя икономическия ръст или е популист действащ по политическа поръчка или просто не знае да смята:-))

Та ей такива ги беше събрал виденов.Политически въртиопашки и рабфаковски светила на науката:-))

Абе какво да говоря за министър председател позволил си пред медиите на Бузлуджа да държи реч за "Чорбаджии изедници"?
цитирай
10. nio - Абе не знам за баничките ама &quo...
10.01.2007 21:29
Абе не знам за баничките ама "левите икономисти" чрез лостовете за интервенция и с помоща на централната банка щяха да решат проблема с пенсионерите.Ако беше останал още няколко месеца Виденов при пенсии от 5-6$ пенсионерите щяха да намалеят поне на половина.

PS "Леви икономисти" е в кавички защото е оксиморон.Като дървено желязо.Една икономика за де се развива бързо трябва да е дясна.Икономист който с действията си забавя икономическия ръст или е популист действащ по политическа поръчка или просто не знае да смята:-))

Та ей такива ги беше събрал виденов.Политически въртиопашки и рабфаковски светила на науката:-))

Абе какво да говоря за министър председател позволил си пред медиите на Бузлуджа да държи реч за "Чорбаджии изедници"?
цитирай
11. tsbotev - Да караме по ред
10.01.2007 23:34
Таксиджията, хубаво е, че някой ти е плащал. Но кой имаше пари тогава, за да плаща? Само комунистите. Жан Виденов знаеш ли какво има в момента? С какво се занимава? Чувал ли си за dir.bg? А за ПОНС? А още да изреждам ли? Това, че четеш само глупостите на комунистическата пропаганда, не значи, че е така. Ако има кой да напише какви престъпници са комунистите, включително министрите и на Жан и на Сергей, най-добре е да си направиш сепуко. Не за друго, а защото си заблуден.
Знаеш ли, че министъра на финансите Димитър Костов, пушеше цигари без бандерол, които му даваха от митницата? А Филипов, шефа на БНБ помагаше да фалират банките? А Николай Добрев се хвалеше, че мутрите са му приятели, но не можем да му направим нищо, защото има информация за много внедрени ченгета в СДС? А знаеш ли, че министъра на икономиката Любомир Дачев, когато беше зам.министър до средата на 1990 г. му плащаха в Габрово заплата, че работи като стругар?
Вземете и се ударете по манипулираните глави и спрете поне да се обаждате. Защото да подкрепяш откровени престъпници е съучастие в престъплението.
цитирай
12. анонимен - Пламен Даракчиев
16.01.2007 17:03
Не сам тук да коментирам, а за да се свържа с Ботев. Цоньо, радвам се, че те намирам и те каня и ти да наминеш към www.plamski.net
цитирай
13. анонимен - за Любо Дачев
08.03.2007 13:21
Знае ли някой сега с какво се занимава Любомир Дачев и на кой е съдружник ?
цитирай
14. tsbotev - Аз не знам
08.03.2007 15:29
Аз не знам
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 440064
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031