Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2007 00:25 - Мит № 4 - "Подвигът на Николай Добрев"
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 3519 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няма такова нещо! Това, което се случи на 04.02.1997 г. е резултат от несъгласието на българския народ да живее повече така. И ако Н. Добрев върна мандата, това е защото като дотогавашен министър на вътрешните работи имаше информация и видя безизходността от положението. По-вярното е, че спаси България от кръвопролитие и спаси БСП, защото ако не беше върнал мандата, тази партия щеше вече да е в историята. Където впрочем и е мястото отдавна, но няма кой да го разбере.
За това, което се случи на 04.02.1997 г. основен принос имат българския народ, Петър Стоянов и тогавашните национални и регонални лидери на СДС. Всички останали - БСП, Иван Костов, Ахмед Доган и т.н. нямат голям принос за случилото се.
Заслугата на Иван Костов е, че изведе хората да не стоят около Президенството и заедно с другите лидери на СДС ги заведоха на площада до "Александър Невски". Ако не беше направено това, не е ясно какво можеше да се случи.
А Първанов? Той беше обикновен фигурант в цялата ситуация. И трябва да престанат и той, и услужливите му медии да се опитват да изкривяват историята.
Днес БСП щели да правят кръгла маса. За какво? За да се радват, че се измъкнаха от гнева на народа? За това, че доведоха всички българи до отчаяние? За това, че ни върнаха 20 години назад? За това, че заради тяхната съпротива и особено на Г. Първанов закъсняхме с подготовката си за членство в НАТО и ЕС със 7 години?
04.02.1997 г. е ден на българския народ. Тогава той доказа, че колкото и да е търпелив, има неща, които не може да изтърпи. И тази дата трябва да бъде "обеца на ухото" за всички настоящи и бъдещи политици на България.


Тагове:   николай,   мит,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuromur - Николай Добрев беше единственият ...
04.02.2007 12:13
Николай Добрев беше единственият разумен човек в БСП тогава, а се прояви и като достоен! Защо не напишеш от какво почина и кой го съсипа?

Каквото и да се говори, без действията на Николай Добрев и личната му отговорност нищо нямаше да се получи.
цитирай
2. geg - силно се съмнявам, че тези дата и събития имат шанс пред историята
04.02.2007 17:14
Но това си е лично мнение
Мен ми е чудно друго. Защо никой не обсъжда, че на тогавашния среднощен пленум на БСП, ако не се лъжа, се взе решение БСП да приеме мандата. И по точно защо "героите" Добрев и Първанов не се изправиха пред "другарите си" да ги убедят, че връщането на мандата е най-разумното. Или поне честно да ги уведомят, че няма да изпълнят решението.
Да, отказването на мандата бе най-разумното и отговорното, но когато, на практика, си излъгал своите, да те провъзгласяват за герой - не го разбирам...
цитирай
3. tsbotev - geg,
04.02.2007 18:27
Николай Добрев безспорно беше пич. Но не беше разумния човек. Той беше най-информирания човек в БСП. И след като не успя опитът им да ограничат протестите само в Софияи да кажат на "българския народ", че някакви софийски глезльовци се държат хулигански, на него му беше ясно, че нямат шансове да излезят от ситуацията. Въпреки, че беше болен , той си е давал сметка, че не е добре да си отидеш от този свят с оцапани с кръв ръце. И въпреки това, той отиде при Президента с готово правителство, а не с отказ за сформиране на Правителство. Колкото и да Ви обяснява крадецът и професионален фалшификатор на историята Гоце нещо друго. Връщането на мандата се случи след близо 8 часови преговори.
Най-точното определение за постъпката на Н. Добрев е може би отговорна и мъжка постъпка.
цитирай
4. geg - ако това за преговорите е вярно
04.02.2007 19:23
за мен въпроса защо не са постъпили честно със своите - да ги информират първи за решението си -си остава
Това, според мен, не е постъпка на "пич"ове- твоите да научат от ТВ, че си направил точно обратното на това, за което са те пратили; да не говорим, че не са се опитали и не са могли да ги убедят на прословутия пленум, че това е решението - тогава биха били за мен пичове
цитирай
5. tsbotev - За "пича"
04.02.2007 19:29
Като го написах това, нямах предвид политиката. Извинявай. Какво са си говорили на пленума не знам. Имам чувството, че вчера е писан протокола. Но дано все пак да става дума, че не е имало възможност при участието на Клара Маринова, Сашка Каракашева, Добромир Задгорски и други подобни неандерталци да може да мине решение за връщане на мандата.
цитирай
6. анонимен - Ti si sram za nika(ili imeto si), koito si izbral botev
07.02.2008 10:52
Ti si sram! Ei tazi sljapa omraza i glupost oporochiha vsichki promeni, na koito njakoga se nadjavahme sazdavaiki SDS. Zashtoto az sam bil tam i znam. Ti si prosto glupav i neinformiran. Na 4 fevruari zagubi SDS i ot tozi den natatak klikata na Kostov, Bakardjiev, Nadeto i Sofijanski napravi KORUPCIJATA simvol na SDS. Ne za tova sme mechtali njakoga. SDS ili pak DSB njamat nishto obshto s idejata. Sas sinjata ideja! OT BSP sami si svaliha pravitelstvoto -nie samo izljazohme na ulicata za da vzemem vlastta. Celta vinagi e vastta! I sgreshihme, zashtoto ne bjahme gotovi! Posledstvijaata sega sa na lice! Pak ti prodaljavai da si pishesh glupostite. Istinata e, che Dobrev i ot groba pak specheli za BSP! a nie shte si tarpim Boiko d ami se prav na obedinitel i desen! Maloumen li si "Botev"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441371
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930