Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2007 01:09 - Мит № 5 - Правителството на СДС излъга избирателите си
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 1702 Коментари: 4 Гласове:
0



Масово е мнението, че Правителството на СДС е излъгало тези, които гласуваха за него. Така ли е, обаче?
По време на събитията през 1997 г. и по време на предизборната кампания СДС обещаваше едно единствено нещо на хората - че ще спаси България. Нищо друго. Ще я спаси от тоталната криза, до която я докара правителството на БСП (не е на Жан Виденов). Никакви обещания нямаше за заплати, за работни места, за високи пенсии и други неща, в които по-късно го упрекваха.
В същото време, за 4 години, Правителството на СДС проправи пътя на България към НАТО и ЕС, извърши финансова стабилизация, на която и досега никой не смее да посегне, увеличи заплатите и пенсиите 6 пъти, т.е. 600 %, промени собствеността в полза на частната и сега други берат плодовете на тази важна промяна. По-важното е, че всички българи се превърнаха в европейски граждани.
Вярно е, че бяха допуснати и много грешки. Ако някой ги отрича, значи, че не е обективен. Но въпреки тези грешки, успехите са безспорни. И трябва да бъдат оценени по достойнство.
Има и един парадокс. Първи СДС постави въпроса за корупцията в България. Която съществуваше и далеч преди това, съществува и сега. Но понеже се заговори за този огромен български проблем, той беше обърнат срещу тези, които го поставиха пред обществеността. Има ли днес някой, който да твърди, че в момента корупцията е по-малка, отколкото по време на Правителството на СДС?
Има ли някой, който да твърди, че по време на Правителството на СДС заплатите и пенсиите се повишаваха два пъти годишно?
Има ли някой, който да твърди, че политическите решения за членство в НАТО и ЕС са грешни?
Ако има, то той просто не е обективен. Или е черноглед.
Просто СДС има историческа заслуга, която историята ще признае. Останалото не е важно.


Тагове:   мит,


Гласувай:
0



1. betoveni - Недей да ми приказваш
18.02.2007 02:19
за корупцията.Значи по времето на СДС аз взимах по 600/700 лева заплата,а след ката се смени правителството фирмата за която работих фалира,Такаче тези пари от каде идваха според теб.Добре СДС започна преговорите с ЕВРОСАЮЗА и НАТО но кой обра ларвите от това.А дали е излъгало тези който са го избрали,че кое правителство не е излъгало избирателитеси.Ако можеш отговорими на този въпрос.
цитирай
2. tsbotev - betoveni,
18.02.2007 12:32
Много трудно мога да отговоря на въпрос защо фирмата ви е фалирала. Най- вероятно заради лош мениджмънт. А може и от пазарната конюнктура, ако не е била гъвкава. Но не виждам какво общо има един фалит с корупцията.
Сам доказваш с цитираната заплата, че в този период си живеел добре. Естествено е, че СДС нямаше как да излъже избирателите си, защото отново ще спомена, не е обещавало неизпълними неща. Както и на следващите избори няма да обещае неизпълними неща.
Кой е обрал лаврите от преговорите няма никакво значение. Важното е, че даже комунистите се убедиха, че сме прави кой е цивилизационния избор за България.
Що се отнася до корупцията, има организации, които следят този индекс и лесно може да се провери. А и хората говорят. Попитайте някой, който участва в процедури по ЗОП или в проекти по ФАР и той ще ви каже.
цитирай
3. betoveni - Не съм казал че не е
18.02.2007 13:38
било добре по времето на СДС,даже много добре си беше.А пък връзката с корупцията е че и тогава имаше но беше по малка.
цитирай
4. tsbotev - Не отричам!
18.02.2007 15:50
Корупция е имало от дълбока древност, има и сега. Въпросът е да бъде ограничена и да се намалят възможностите за съществуването и. Това основно е свързано с намаляването на влиянието на държавата върху дейностите на хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441210
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930