Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2007 17:14 - Необходим е повече разум
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 1965 Коментари: 4 Гласове:
0



Последните избори катализираха някои процеси в десницата, за които някои хора говорим от дълго време. Днес, политици, които бяха категорични противници на идеята за консолидация, говорят като че ли са открили формулата на успеха и вероятно очакват да бъдат “акушерите” на тази консолидация.

Няма да правя оценки и квалификации. По една много проста причина. Че сега е необходим повече разум, толерантност и даже мъдрост.

Вчера се подразних от оценката на един от блотърите, но и това ще премълча. Само ще кажа, че с омраза, завист, нетолерантност и опити за хитруване, десницата не я чака нищо добро. Затова ви призовавам, всички онези, които споделят дясноцентристки идеи и които се определят като демократично мислещи хора, да спрете с произнасянето на “присъди”, да спрете деленията на добри и лоши, на интелигентни и прости, на десни и по-десни, на лидери и "войници на партията", на стари муцуни и нови лица, на християндемократи, консерватори, либерали, социалдемократи и либертарианци, на националисти и космополити.

Нека да забравим всичко, което ни разделя и както отдавна настояваме, консолидацията на десницата да стане не около лидери, а около идеи. Бях публикувал в един постинг от 10.11.2006 г. един набор от принципи без претенции, че е най-доброто или че е най-важното. Просто трябва да се спре използването на действията изваждане и делене и да има само събиране и умножение.

Преди много години имах един лаф: “Най-лошият седесар е по-добър от най-добрия комунист”. Продължавам да твърдя същото и сега.

Вероятно ще има много различни виждания, много идеи. Това се видя на проведените две партньорски срещи. Но това не значи, че не трябва да се търси общото, а не различията. В диалога се ражда истината.

Нека да направим онова усилие, което очаква една голяма част от българския народ.



Тагове:   необходим,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuromur - Има едно есе на Е. М. Фостер "...
24.05.2007 01:42
Има едно есе на Е.М. Фостер "Толерантност" (1941), което почнах да препоръчвам на всички в дясно. Наистина, ако дясното не намери начин да се обедини и СПЛОТИ, няма да имаме силна дясна партия. Не считам някои "новоизлюпени" формации за десни. Но и не считам, че дясното на СДС беше дясно(47% държавно преразпределение). Въпреки, че съм социалдемократ, предпочитам да има единно дясно, защото знам, че по средните редове на 3 десни партии има истински специалисти с ясни идеи и визии, които са много по- далече от популизма и много по- близо до практиката.

цитирай
2. dantonov - И аз мисля така. Бедата е, че лесно се ...
25.05.2007 11:44
И аз мисля така. Бедата е, че лесно се градят препятствия, трудно се разрушавят.
Чака ни много работа, с много такт и взаимни отстъпки.
цитирай
3. tsbotev - За "онова" СДС
28.05.2007 00:45
Вярно е, че по време на Правителството на Иван Костов, т.е. на ОДС, много от политическите решения не бяха десни. И в това беше един от големите ми конфликти тогава. Само 2 примера: Закона за социално подпомагане и опитът бездарните артисти да се водят като сезонни работници и извън сезона да им се плаща като на безработни.
Но това не е в основата на извършеното през тези 4 години. Фактът, че след 2001 г. в България частният бизнес беше над 70 % е най-показателен. Как стана е друг въпрос. И кой е виновен - също. Така, че не трябва да се бърка това, което беше извършено в ония условия с позициите на много от хората в СДС.
цитирай
4. venelinsh - добър анализ
31.05.2007 18:31
Хареса ми анализа и коментарите към него.Ако имаме силна десница в управлението ще се е добре за държавата.През управлението на СДС развитието на България е с най-голямо,а какво става винаги при БСП че вече за 3 път води до фалит държавата.Както се вижда и в момента всички започват да протестират.През последните години разходите на хората са се вдигнали двоино,а заплатите не са мръдвали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441429
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930