Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2007 12:05 - ЦИРКЪТ ЗАПОЧНА
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 1637 Коментари: 3 Гласове:
0



В един сайт от вчера има часовник с обратно броене. До деня на местните избори. Той отброява времето на един нов спектакъл, който с различен успех ще се проведе на цялата територия на страната. Цирков маратон. С хиляди кандидати за славата. Е, местна, но слава.

И тук ще има актьори с различни роли. Едни високо платени, други ще минат с по една бира и едно кебапче. И последните са от актьорите, защото и статистите са актьори. Те правят спектакъла „грандиозен”. А бе, май този спектакъл не е точно цирк. Някаква смесица между циркови номера и пошла оперета. Защото героите са с най-различни, но всичките кофти роли. Във всеки местен спектакъл има един, двама, до трима главни герои. Освен тях има по няколко свръхамбициозни или лошо самооценящи се герои, които знаят, че нямат никакви шансове за голямата награда, но кога друг път да кажат: „Защо не сте ме забелязали досега? Аз съм велик!”. Има и едни трети – местните луди.

Този път ще има и частни циркове. Особено в малките общини. А и в някои от големите (виж списъка на регистрираните „партии” - “Партия на либералната алтернатива и мира (ПЛАМ)”, “Гражданско движение “ГЛАС”, “Българе за Хасково”, “Политическо движение “Заедно за Сливен”, “Черноморец”, “Новите лидери” (НЛ), “Движение кредитор на доверие”, “ДЕЛА”, “Либерална инициатива за демократично европейско развитие “ЛИДЕР”, “Движение нашият град” и др.). Защо мислите се пръкнаха тези партии? На кого са? Защо ще участват в изборите? Мислят за своя град? Имат програма за развитие на съответната община? Интересува ги развитието на местното самоуправление? Или подобряване на административното обслужване на гражданите (не „населението”, както го наричат комунистите)? Не. Не е това. Друго е. Кое друго?

Ами, някой каза, че ще има много пари. Друг каза, че кметът ги „раздава”. Изводът на хората с „бизнес мислене” е: „Щом има пари, те трябва да дойдат в нашите каси и/или джобове”. Е не само те си мислят така. Така си мислят и останалите участници. Вероятно това ще бъде мотото на тази кампания – „Сега е моментът да се оправим”. Избирателите би трябвало да приемат този лозунг. Нали все търсят кой „да ги оправи”? Този път ще си го намерят.

Ако питате мен, мотото на тези избори трябва да бъде друго: „Стига боклуци!”.




Гласувай:
0



1. gantree - ?!?!
28.09.2007 21:00
"Циркът започнал" - виж си само отношението към изборите, г-не Ботев; прекрасно разбирам, че по-голямата част от живота ти е преминала в ужасната среда на зрелия социализъм, но можеше поне малко уважение, елементарно уважение към изборите да възпиташ у себе си през последните пет-шестнайсет години;

такова заглавие като твоето много би подхождало на първата страница на някоя жълта бърсалка
цитирай
2. tsbotev - Благодаря ти, Gan,
29.09.2007 00:08
Благодаря ти за честта, да коментираш МОИТЕ мисли. Пиша "моите" с главни букви, защото, ако си забелязал, никога не препечатвам чужди, като теб (Можеш да си разгледаш постингите, ако не ми вярваш).
Да. Така мисля. Че циркът започна. И ако ти си мислиш, че тези измислени партии, които цитирам, не превръщат едно сериозно дело, каквото са местните избори в цирк, то тогава ми е ясно и защо е такова отношението ти към нашата обща листа за общински съветници.
За разлика от теб, аз ще работя и за ОБЩИЯ кандидат за кмет - г-н Мартин Заимов, и за ОБЩАТА листа за общински съветници, и за ОБЩИТЕ кандидати за районни кметове. Без да ги коментирам. Без да се двоумя.
Но това е друга тема и не става дума в моя постинг за всички. Става дума за онези, които искат чрез покупки да стигнат до местната власт.
Що се отнася до отношението ми към изборите (без значение за какво са), мога да ти кажа, че когато съм ги организирал, винаги сме успявали. За мен числа от порядъка на 5-10 % винаги са били унизителни. За теб, не знам.
Имам обаче една молба към теб. Съдбата ти изигра лоша шега и трябва един месец да "гледаме в една посока". Постарай се да направиш това усилие.
В името на успеха!
цитирай
3. buket - липсва им тактика момчета
30.09.2007 16:43
На десните, а и повечето са си чисти леваци.
Политиката е нещо като да си на фронта, подредиш ли си нещата, печелиш. Мисля че доста отдавна говоря за нуждата от нещо ново.
За съжаление чуха го тези, за които в момента цъкате с език и се маите че много партии били направили. Късно е чадо, карайте все така!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441222
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930