Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2008 18:07 - Правилно спрях да пиша
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 3787 Коментари: 15 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Странно е поведението на колегите в категория "Политика" от известно време насам. Можете да проверите постингите и да се убедите, че след 20 години нищо не се е променило. Отново като че ли е по-важно какво става в задния двор на Европа (както беше казал ранния Емил Кошлуков), отколкото какви са проблемите в България.
Косово вълнува хората. Но не ги вълнуват нито спрените европейски пари, нито арогантното поведение на управляващите, нито опитите да се нарушават основни принципи от Конституцията като свещеното и неприкосновено право на собственост, по което се прави втори опит за заобикаляне. Не ги вълнува и кой колко краде и какви вреди нанася на държавата.
Защо ли?
Като че ли в България е аксиома, че комунистите са крадци и всички смятат, че е "тяхно право" да го правят. На тях им е простено. Те не крадат, те не са корумпирани. И техните "партньори" от тройната коалиция - също.
Никой не се смущава от изявленията на един политически лидер, че е милионер в зелено и никога не е извършена проверка, за да се докаже или отрече това. Особено като е известно, че от 18 години официално получава 3 средни заплати за страната.
Никой не се интересува, че един министър открито по медиите раздава заплахи наляво и надясно, вместо да си подаде оставката за пълния си провал. Никой не пита и дали е вярна информацията докъде стига случая Иван Иванов.
Никой не си дава сметка, че живеем по-зле, отколкото е възможно, защото в България се формира и установи политико-икономическа мафия, която ни ограбва, манипулира, тероризира и довежда голяма част от сънародниците ни до отчаяние.
Къде по-престижно е да пишем за Косово, за Афганистан, за Ирак, за Иран, за Киргизстан, за Сърбия. Но не пишем какво прави Феим-Петър-Бисер в Малави, когато вече скандала около него се беше завихрил. Кой го прати там? Защо го прати? Да има време скандала да отшуми или да измислят каква позиция да заемат?
Никой не обръща внимание на странната връзка Гоце-Феим-Людмил(не му знам псевдонима). Няма нищо нередно, нали?
Никой не се интересува от дейността на министъра на държавната администрация, който отново е подготвил голяма далавера за избрани хора - безумна обществена поръчка, която в заложените срокове е невъзможно процедурно да бъде изпълнена, но "приближени" ще вземат много пари.
Никой не пита как така чантата на еврокомисар Кунева я намериха веднага, а техните окрадени вещи и спестявания никой не търси и никой не ги информира какво е направено по заявителските материали.
Хайде да си говорим за политиката и проблемите в България. Искате ли?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ssstto - stop fucking around
24.03.2008 19:50
един политически лидер??????????????????????Хайде да си говорим, а? Единия проблем е, че се дрънкат глупости на търкалета на конвейр-точно по модела "един човек, всички го знаят". Ще ми се това да спре и някой да го хвърлят в затвора, по възможност Яне Янев
цитирай
2. lemonpie - ~
24.03.2008 20:26
Нали знаеш принципа какъв е - говорим за всичко друго, но не и за проблемите, отмествайки фокуса от същността на нещата - докато може, докато т.нар. гласоподавател спи, не вижда, не чува... Просто и ясно - не говорим за проблема, значи го няма. На никой не са му притрябвали говорещи и мислещи гласоподаватели.
цитирай
3. анонимен - Заедно можем!!!
24.03.2008 20:48
Напълно съм съгласен с тебе!От доста време се каня да пиша по тази тема,най-вече за положението в България и много бих искал тази тема да се развие и да се види мнението на колкото се може повече хора.Не може вечно да се мълчи и да се правим че всичко е наред , когато то не е!!!!!
цитирай
4. анонимен - Никой не се интерсува от измисле...
24.03.2008 22:30
Никой не се интерсува от измислените ти проблеми когато има толкова много реални и тежки.Може да си измислиш още 100,медиите не са длъжни да се съобразяват с тебе.
цитирай
5. tsbotev - ssstto
24.03.2008 23:43
На теб никой не ти пречи да си изпълняваш ролята. Тя е ясна. А ако не знаеш за кой лидер става дума, по-добре не говори и за другите. Ще се окаже, че и тях не познаваш. Та с какво ти пречи Яне?
цитирай
6. tsbotev - анонимен 4
24.03.2008 23:45
Ти да не си от новата служба? Която трябва да омаловажава проблемите. Я напиши няколко "реални и тежки" проблеми та да ги разнищим.
цитирай
7. анонимен - Много си прав !
25.03.2008 09:14
И на мен ми прави впечатление ,че новните за Бг ги научавам от чужди журналисти.Нашите медии са подлоги на властта и доста умело хвърлят прах в очите на масита.Не стига ,че политиката на правителството е непрозрачна ,почти диктаторска ,пък и известни журналисти в тази област се занимават със всичко друго ,а не пишат по темата.Има мноо такива и в блогът.
Отстрни погледнато българите изглеждат глупаци ,или луди до един ,щом ,като не реагират актуално на проблемите си.Тъпи и мекотели.са .Цял свят знае много истини ,а българите се правят,че не ги засяга или не е точно така.Е ,това ме е дразнело най много!
цитирай
8. анонимен - Реални проблеми са скъпотията, ...
25.03.2008 14:23
Реални проблеми са скъпотията,безработицата, ниските заплати.В това число и в частния бизнес. Демографският колапс на нацията.Високата заболеваемост,лошата здравна система, наркоманията и насилието в училищата, неограничаваната от никого криминална престъпност,неработещата съдебна система, алкохолизма сред населението и стотиците загинали по пътищата
цитирай
9. ssstto - tsbotev
26.03.2008 09:00
Точно клиширани глупости като "на всеки е ясно" и "един човек" без да се казва точно какво е част проблема и не знам дали нарочно се действа за да се отвратят хората от политиката за да остане в ръцете на манипулатори. Как да се говори за проблеми със заобикалки. Хайде да говорим за един проблем за който всички знаят, в дъното на когото е един човек който всички познават и една блогърка която уж щеше да се маха от блог.бг има наглостта да разтяга свински черва. Така ли трябва да се говори за проблемите? И защо като медиен манипулатор като ти зададат ясен въпрос хукваш да ми разтягаш локуми за заговори. Или знаеш кой е или не знаеш. Защо се правиш на Бойко Борисов с високомерното си поведение, тоя му бил малък, пък аз като не съм знаел да съм си налягал парцалите. Ти усещаш ли се че го избиваш на фашизъм? Ние избраните във висините и те малките там долу. Правилно си спрял да пишеш, следоватлено си пророк. Кръчмарски изпълнения.
цитирай
10. tsbotev - ssstto
26.03.2008 11:21
Ако това е проблема, ще ги напиша.
Има ли някой, който не знае изявлението на Ахмед Доган преди години, че е милионер в зелено?
Не знаеш ли, че Николай Василев е министър на държавната администрация?
Ако има друго за изясняване, съм на твое разположение.
цитирай
11. tsbotev - анонимен 8,
26.03.2008 11:30
Прав си. Това са реални проблеми. И трябва да пишем за тях.
Но да вземем безработицата. Тя вече е в поносими граници. Ако я има (7 %), тя вече има друг характер. И е необходим друг подход за решаването и.
Съществуването и може да се разглежда в няколко аспекта:
- нежелание за мобилност;
- ниска квалификация;
- преструктуриране на икономиката;
- неудовлетвореност от заплащането;
- липса на достатъчно условия за непрекъснато обучение и преквалификация.
Вероятно може да се изредят и много други фактори с различно влияние върху този проблем. Няма лошо да го обсъждаме. Може да се окаже полезно.
Същото се отнася и до другите проблеми, всеки от които трябва да стои на нашето внимание.
цитирай
12. gantree - @ г-н Ботев
26.03.2008 16:12
"Правилно спрях да пиша", поставено до "... странно е поведението на пишещите в категория Политика" определено ме развеселява, г-н Ботев. Струва ми се, че толкова сте изпълнен с противоречия, че те вече дори не Ви правят впечатление.
цитирай
13. анонимен - Моля?
26.03.2008 22:19
С какво право този, който е спрял да пише, критикува, че други не пишат това, което според него е необходимо?

Не по-малко абсурдно е писането да бъде подновено с постинг, озаглавен "Правилно спрях да пиша".
цитирай
14. tsbotev - Защо ли нервничат тези хора?
26.03.2008 23:37
Защо ли нервничат тези хора?
цитирай
15. gantree - @ tsbotev
01.05.2008 13:41
Няма никакво място за нерви :))
Просто има противоречие в този коментар, което прави силно впечатление, поне на мен лично, както и на анонимен 13.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441493
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930