Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2008 12:13 - Абсурди
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 3656 Коментари: 16 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Е, не се сдържах. Абсурдите у нас валят един след друг. И нормален човек трудно ги преглъща. В последната седмица се развихри един „скандал”. Колкото и абсурден да е, той вече доведе до друг абсурд.

Става дума за сътворения компромат срещу Пламен Юруков. Бил сътрудник на съвременните тайни служби и донасял за Косьо Самоковеца, Доктора, Пилето и Капустин. Оказа се според много граждански активни люде, че това е много лошо. Кое точно е лошо? Ако да даваш информация за престъпници е лошо, кое тогава е добро? Ако аз мога да го направя, т.е. имам информация за някой от тези, богатите със странни прякори, ще я предам на службите и без да съм официално сътрудник. А вие?

Ще попитате къде е абсурда. Абсурда е, че тези, които са против такъв вид „дейност” фактически защитават бандитите. Дали в края на краищата не е това и смисъла на компромата. „Хей, тези, които си мислите да се борите срещу нас, внимавайте много. Така ще ви вгорчим живота, че да не си помисляте да говорите или действате срещу нас”.

Ето я отново връзката между старата ДС и новите бандити. Те се защитават един друг. Те са като сиамски близнаци. Те са доказателство, че мафията е жива и действа безкомпромисно. Или пък търси начини да спечели още някой друг ден спокойствие. Или пък иска да намалеят ония, които открито ще застанат срещу тях и ще започнат така дълго чаканата борба за поне малко справедливост. Защото такъв компромат може да стъкми само „старата гвардия” от ДС. С двойна употреба. Да злепоставят някой, който им пречи, но и да защитят техните хора.

Не разбирам логиката на моя стар познат Сашо Йорданов. Предполагам, че не е вникнал в смисъла на компромата. Или е действал по принцип. Да, в СДС вече не могат да членуват сътрудници както на старите, така и на новите наши и чужди служби за сигурност. Но във всички останали над 350 – могат. Защото предложението за законодателна промяна няма как да мине. Ако тя мине нали ДПС, ВМРО, „Защита” и БСП трябва да ги закрият. А и някои други партии.

Та във връзка с приетото предложение искам да попитам Сашо, след като са тайни сътрудници, как ще разберем кои са, за да бъдат отстранени от СДС? Ето това е абсурда. Да, хубаво е политиците да нямат „и друг ръководител”, но 19 години вече не е ясно за всички политици кой им дърпа конците. А би било добре избирателите да знаят и когато гласуват за тях, да не се чудят защо ги управляват като в последните години. И да не псуват България, а себе си.

Компроматът изигра своята роля. Контрабандистите вече могат да бъдат спокойни. Много хора, които биха дали информация срещу тях няма да го направят. А някои хора в СДС, на които Пламен Юруков им пречи, ще имат повод да „търсят под вола теле”. Дали използвайки за повод този компромат няма да се превърнат в защитници на престъпници? Нека да се замислят.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Странно!
28.07.2008 12:26
Аз пък считам за недопустимо виден партиец да е бил милиционерски доносник. Обърнете внимание кога Юруков доносничи. И си спомнете кои са били тогава милиционерските началници, с които тайно си е хортувал.
Грозно!
А с колко пари този индивид си купи цялата партия? Много? Или не толкова много?
А за колко се готви да я изтъргува на съжителят на мултимилионерката Цветелина Бориславова?
Долна история, общо взето!
pump it!
цитирай
2. tsbotev - Значи Вие продължавате да твърд...
28.07.2008 12:31
Значи Вие продължавате да твърдите, че го е вършил? А как ще го докажете? Очаквам отговора. Ако може и на втория въпрос. Как се купува партия. Да си купя и аз една, ако е толкова лесно и просто. Че то стана модерно всеки да има партия.
цитирай
3. анонимен - DONOSNIKA SI E DONOSNIK, NEZAVI...
28.07.2008 12:33
DONOSNIKA SI E DONOSNIK, NEZAVISIMO S KAKVA CEL GO PRAVI 4OVEK!!!
цитирай
4. lelya - Наистина стана доста объркващо, ...
28.07.2008 13:46
Наистина стана доста объркващо, което и е целта. Сега хорицата не правят разлика между Юруков и Първанов. Слагат всичко под един знаменател. Тъжно, тъжно.
цитирай
5. анонимен - Да! Продължавам!
28.07.2008 14:10
Нали си давате сметка, че не е моя работа да доказвам каквото и да било? Още по-малко пък - задължение.
По принцип не обръщам внимание какви ги плещи и върши Лудото Яне.
Но публикуваното в ежедневника на Меди Доганов беше убедително. А Меди Доганов е много навътре по темата и с милиционерщината, и с доносничеството. Няма как поне 10% от публикуваното да не е истина.
Впрочем - те двамцата нали бяха дружки, защо развалиха калимерата? Или това е само за пред дунята?
А за купуването искам да ми отговорите Вие - как така човек, нямащ абсолютно нищо общо със СДС, така успя да омае делегатите на конференцията, та из един път си го главиха за лидер? Ами този човек не просто изглежда глуповат и нискообразован - той повече от две изречения едно след друго не може да навърже - този човек дори не познава политическите термини! Пък вие му натикахте за доверително управление партията си?! Партията, не някакво ООД!
Пак ще се върна на моето - доносниците нямат място в политиката!
pump it!
цитирай
6. tsbotev - На анонимен № 5
28.07.2008 14:17
Не знам някога Юруков и Доган да са били "дружки". Това пак го правеха някои, които само СДС и никоя друга партия им пречи. То беше част от сценария.
Как са избрали Юруков не мога да кажа, защото не съм участник в избора.
Изглежда познавате само изкривения медиен образ на този човек. Проблемът всъщност е Ваш.
С последното изречение съм съгласен. Доносниците нямат място в политиката.
цитирай
7. usandthem - да оставим настрана
28.07.2008 15:27
всички тези приказки,които изискват някакво доказване.Това,което показа Юруков от момента на влизането му в политиката , лично мен не ме убеди,че притежава качествата необходими за лидер на политическа партия.Номер 5 е прав-никакво излъчване,никаво красноречие и логическа мисъл,нищо което да прогони съмненията за купуване на поста.
цитирай
8. tsbotev - Всеки има право на избор. Има още 350 ...
28.07.2008 15:37
Всеки има право на избор. Има още 350 лидери, измежду които можете да си изберете оня, който Ви е на сърце.
Само искам да Ви кажа, че търговията в СДС не е много на мода. Търговците са в други партии - управляващите, ЛИДЕР, РЗС и т.н.
цитирай
9. анонимен - pump it!
28.07.2008 16:41
Е, господин Ботев, сам избрахте темата, а пък сега ни препращате нейде из необятната българска патийност!
Ако искате да сменим темата - да пишем за Гоце, за Сава, за мутрата ББ, за "енергетика"-милиардер Ковачки, за лудото Яне дори.
Което в никакъв случай няма да промени мнението ми - милиционерският доносник няма място в СДС! Още по-малко на върха на СДС!
А СДС не ми е съвсем безразличен! Заради него съм митингувал, стачкувал, скачал, с хора съм се карал...
Затова - изгонете доносника от храма!
Толкова ли не останаха читави хора, та да си изберете един за председател?
Все пак той не би могъл да купува всички конференции - дори и кацата на ДС има дъно!
Никът ми е pump it!, както завършвам горните си постинги.
цитирай
10. tsbotev - pump it,
28.07.2008 17:22
Сам си избрахте името.
Не знам на какво основание произнасяте присъди.
По Вашата логика аз мога да кажа, че и Вие сте доносник. Още повече, че си криете името. Нещо характерно за тези типове - ченгетата. Ще се съгласите ли с нещо подобно? Надявам се, не.
Не е нормално да се връзваме на всяка щуротия, написана в платените медии. Спомнете си партийната книжка на Софиянски, "досието на Виктор", писанията за Костов, Божков, Бакърджиев. Колко от всичко това се оказа истина?
Знаете ли, че за мен пише, че съм уволнен, защото срещу мен има дело. А дело срещу мен никога не е имало. Дай Боже да няма и докато съм жив.
А що се отнася до избор на председател, това ще стане през месец септември. Можете да се кандидатирате и да убедите всички членове на СДС, че Вие сте прав и да изберат Вас. Аз нямам нищо против.
цитирай
11. анонимен - Искам да разкажа
28.07.2008 17:54
една любопитна история около Юруков.Имам познат от Божурище,твърд седесар.Преди 4-5 години той с възмущение ми говореше до каква степен мафията при правителството на царя е влезла в политиката.Тогава се е готвил закон,който забравнявал търговията с насипно кафе.Това обричаше на фалит многобройните дребни търговци на този артикул в цялата страна.Моя познат беше съзрял кого обслужваше този закон,а имено тези мафиоти,които по това време са изграждали в Божурище голяма фабрика за опаковка на кафе.По.късно,когато името на Юруков стана известно,се оказа ,че тази фабрика е негова.
Беше ми любопитно как е реагирал моя познат на факта,че този мафиот му е станал партиен началник.Дълго време не бяхме се срещали.Наскоро го видях и го попитах по този въпрос.Каза ми,че с погнуса не само той,но и другите членове на СДС от Божурище са напуснали партията.Някои са отишли при Костов,други при Бойко.Отвращението му към това ,което става в СДС, беше безгранично.
Петър
цитирай
12. tsbotev - ЕЖК
29.07.2008 22:25
Това последното ми прилича на любимите заигравания на Цветко Цветков в стил ЕЖК (една жена каза).
цитирай
13. анонимен - Botev! BASTA!
30.07.2008 08:56
Че е доносник, е! Че не е читав-факт е! Но с тази намеса още веднъж и Вие потвърждавате, че не Ви е безразлично да бръкнете отново в кацата с меда, както правехте Вие и съпруганта Ви Донка по време на царуването Ви, обиколили половината свят - тя, като най-простият директор във Външно министерство, без никакви езици за сметка на данъкоплатеца обходи света!Обляжихте се и със супер апартамент от Външно за без пари... Срамно бе тогава, че тръбехте, че сте демократи и сега е срамно с тази смешна позиция! Смешници! Направете си двамата с Юруков партийка и си я крепете един други...
цитирай
14. tsbotev - Потвърждението
30.07.2008 11:36
№ 13 потвърди тезата ми. Някой хвърля някакви обвинения, смесица между истина, полуистина и откровена лъжа и всички я приемат за истина, която с месеци и години повтарят. Тъжна история.
цитирай
15. анонимен - Ботев
30.07.2008 12:56
това,което ти приличало на ЕЖК лесно може да се провери.Тогава ще се убедиш ,че разказаното за Юруков е вярно.
цитирай
16. tsbotev - Петре,
30.07.2008 15:19
Какво точно може да се провери? Че фабриката е в Божурище, че мафията при правителството на царя е влезла в политиката, че Юруков е забранил търговията с насипно кафе или че е мафиот или че в Божурище няма СДС? Или пък погнусата на твоя човек?
Що се отнася до "насипното кафе", ако си забелязал има забрани за всякакви продукти да се продават в насипно състояние. И захар, и ориз, и подправки, и слънчогледови семки дори. Така, че подобни твърдения не ти правят чест. Или не познаваш европейските правила за търговия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 440045
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031