Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 18:08 - Монополисти или нагли мошеници
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 1291 Коментари: 0 Гласове:
0



Имаше една операция "Наглите". Предлагам на Правителството и лично на Цветан Цветанов да помисли за нова операция "Наглите мошеници". Имам предвид всички "естествени" монополисти и в частност ЧЕЗ. Такава наглост като чешката я няма никъде. След невероятната съпротива срещу ежемесечното отчитане на тока, сега са решили да накарат всички консуматори сами да искат да се върне тримесечното отчитане. И товарят хората с фантастични сметки.
Ще Ви дам един конкретен пример, а след това какво трябва да се направи.
При тримесечното отчитане са заложили за първите два месеца по 177,68 лв., а на третия месец изравняването е 611,66 лв. или за трите месеца консумацията е 967,02 лв.
Новата фактура, за периода от 03.02.2010 до 01.03.2010 г. т.е. за 26 дни сметката е 1253,06 лв.
Направих си една сметка, че инсталираната мощност за 16 ч. (колкото е работното време) не може да изразходи толкова ток. Ако отидете в ЧЕЗ и поискате да се срещнете с някой от ръководството, ще Ви отговорят, че никой не може да се среща с тях, даже и служителите. Като поискате да Ви разсрочат плащането, ви спират тока и три дни след като заплатите цялата дължима (според тях) сума получавате писмо да отидете да преговаряте за разсрочване. Наглост! Безочие! Рекет - спрямо клиентите и държавата. И продължават да ги търпят. Да безчинстват!
Дано някой в Правителството да намери сили и да предприеме необходимите действия.
1. Трите електроразпределителни дружества да действат на територията на цялата страна. Та те тока не го носят на гръб до консуматорите. Както мога да си избирам мобилен оператор, така трябва да мога да си избирам и доставчик на ток.
2. Да започне процедура за отнемане на лиценза на ЧЕЗ, заради отказ да се съобразяват със българското законодателство. Още повече, че самото им допускане на енергийния пазар беше нарушен Закона за приватизация.
3. При доказване за надписване монополистите да бъдат глобявани и надвнесените пари да се връщат на абонатите с държавните лихви - ОЛП + 10%.
4. Да се уведомяват собствениците когато се извършва снемането на показанията и те да се подписват срещу отчетените данни от електромера.
5. Да се въведе задължително за всички монополисти възможността абонатите да си дават показанията в определен интервал от време, а монополиста да си проверява когато си иска и ако има големи разминавания да се уточняват между неговите служители и абонатите.
6. Да се подготвят промени в Закона за енергетиката, които да ограничат правата на монополистите.
7. Да се допуснат НПО  да присъстват на заседанията на ДКЕВР и да защитават интересите на гражданите. Това не е невъзможно, а и вече се говори за пълна прозлачност в дейността на държавните органи и няма как да се откаже от Правителството.
8. Да се признават резултатите от показанията на контролните електромери при спорове, като парите за евентуална арбитражна проверка се поеме от този, който не е прав.
9. Да се забрани на доставчиците на ел.енергия да спират тока за неплатени сметки в рамките на 6 месеца.
Не се ли предприемат подобни действия, рекетьорите ще стават все по-нагли. И "Топлофикация" и "Софийска вода" ще ни се струват като най-добрите хора, които познаваме. А ако това не им харесва - да си вървят в Чехия и да си пият бирата.
Господа министри,
Това също е политика. Този тотален натиск срещу фирмите и обикновените хора не е на добро. Обикновено завършва лошо. Защото всичко има граници. А справянето с наглите от Чехия и техните български слуги е във Вашата власт. Ако решите бързо този проблем, ще си гарантирате за дълго време подкрепата на цялото българско общество.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441495
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930