Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 16:59 - ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ! (бъдещ деветомайски лозунг)
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 3079 Коментари: 2 Гласове:
3



Не знам какво си е представял Виктор Юго през 1851, когато е предлагал мирно съюзяване на равноправни европейски държави. Не знам как са си представяли „обединена Европа” и привържениците на насилственото и обединяване като се започне от келтите, римляните, Наполеон, Хитлер и друг знайни и незнайни „обединители”. Не знам какво имат предвид и привържениците на „Европейски съединени щати”. Но знам, че в края на ХХ век много от нас искаха България да стане член на Европейския съюз и отдадоха много сили за присъединяването ни.

Сега, когато вече сме пълноправен член на ЕС, аз все повече си задавам въпроса: За този Европейски съюз ли мечтахме? Евроскептик или реалист е Вацлав Клаус? Има ли бъдеще или не Европейския съюз в този си вид и с тази политика? Такъв съюз ли са си представяли Жан Моне, предлагайки формирането на  Европейската общност за въглища и стомана (ЕОВС) и Министърът на външните работи на Франция Робер Шуман на 09 май 1950 г., представяйки официално тази идея?

Мисля, че отговорът е друг. Добрата идея и развиването и за създаване на Европейска икономическа общност и сега са много добри и заслужават подкрепа. Но бюрократите от Брюксел са на път да превърнат Европейския съюз в нов Съветски съюз. И докато с договора от Маастрихт през 1992 г. се създава  Европейският съюз (ЕС) с основни цели развитие на европейската икономическа общност и европейската общност за атомна енергия (Евратом), то основни цели на Договора за Европейския съюз (в редакцията му до 31.11.2009 г.) са насърчаването на балансирания и устойчив икономически и социален прогрес, постигане на висока степен на заетост, в частност посредством създаване на територия без вътрешни граници, укрепване на социално-икономическото единство и посредством създаването на икономически и паричен съюз и впоследствие на единна валута еврото, осъществяване на обща външна политика и политика на сигурност, въвеждането на гражданство на Съюза, създаването на пространство на свобода, сигурност и правосъдие, в рамките на което се осигурява свободното движение на лица, обвързано с прилагането на подходящи мерки за контрол на външните граници, предоставянето на убежище, имиграцията, както и превенцията и борбата с престъпността. Договорът от Лисабон, който въпреки големите трудности, свързани с неговата ратификация, влиза в сила на 1.12.2009 г., а с него и нови, „демократични” процедури, макар и целите да не са променяни.

Европейският съюз започна да се занимава с мерки, които не са част от неговите цели, а точно обратно – в нарушаване на принципа на свобода? Кой, кога и по какъв начин реши, че ЕС трябва да се бори с тютюнопушенето? Кой, откъде и с какви пари води тази кампания? Кой, защо и на какво основание приема вътрешно законодателство под предлог, че това е законодателство на Общността, с което се ограничава икономическата свобода и свободата на личността?

Добре. Да предположим, че тази „борба” на непушачите срещу пушачите успее. С много усилия, много разходи на средства, много фалити на дребни собственици, много глоби и фактическо НАСИЛИЕ над личността. Какво следва тогава? Някой дава ли си сметка?

След този огромен успех на бюрократите от Брюксел, апетитът им към налагане на волята на определени социални групи ще нарасне. Първи ще се сетят въздържателите. Дълго и напоително ще водят рекламна кампания колко вреден е алкохолът (включително домашната ракия, с която дедите ни са си сваляли кръвното), ще приемат съответната Европейска директива, която ние ще сме длъжни да въведем във вътрешното си законодателство и с това ще се забрани производството и продажбата на всякакъв вид алкохол. Включително и на бира, а може и на боза. И първи дисциплинираният германец ще се откаже от бирфеста, англичанина няма да стои с халба на улицата и няма да мръзне пушейки с бирата цигара, французина ще скъси обеда си с половин час, с което ще се увеличи производителността на труда му, а Украйна завинаги ще се откаже от членство в ЕС. Победата на трезвениците ще бъде пълна и безалтернативна. Е, ще има и някакво неудобство. Много хора няма да могат за кратко да забравят за проблемите си. Иначе тържеството на силата ще е доказано.

Мислите, че това ще е достатъчно? След тези успехи ще дойде реда на вегетарианците и последователите на Бриджит Бардо и Фондация „Четири лапи”. Те ще започнат яростна борба ЕС да забрани консумацията на месо. Че и на морски деликатеси, пилета, жабешки бутчета, даже и продуктите „Стара планина”. Голяма борба ще падне, много евра ще се похарчат, много несъгласни ще има. Но кой ги пита? Отново ще се приеме Европейска директива, отново ще бъде въведена във вътрешното законодателство и всички прасета, телета, пилета, агнета и всякакви други живи твари ще заживеят щастливо. А месокомбинатите ще ги превърнем в екарисажи, за да се реши проблема с онези животинки, които щастливо стигнат „края на жизнения си път”. А който бъде хванат да яде месо първо ще бъде глобен, втория път – осъден на пробация, а третия път ще бъде пратен на лагер в Белене. За това „добра производствена практика” има.

Тази победа на „здравите сили” в ЕС ще окрили другата „важна” група европейски граждани – хомосексуалистите. Тяхната борба ще бъде тежка, но с помощта на Либералния интернационал те ще успеят да лобират успешно и да наложат забрана на хетеросексуалните връзки на територията на Обединена Европа. А когато на власт дойде БСП ще ни принуждават да ходим на гей-парад на 1 май и 9 септември.

Е, това ще е краят не само на Европейския съюз, а и на Европа като цяло.

Съжалявам, че няма да съм жив, за да го видя. Но насилие аз вече съм преживявал. Втори път ще ми дойде много.




Тагове:   политика,   съюз,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. semtomovi - Pozdravlenija! Za hubavata tema!
29.11.2010 20:41
Mnnogo rabotni zakoni na svedite se vloshiha s vlizaneto im v ES i standartat im padna. A kato dojde evroto e smart. Cenite ste skochat pone 2 pati i ste ni varnat v kamennata era.
цитирай
2. semtomovi - ES e proekt na elita!
29.11.2010 20:42
Tuka 90 procenta ot svedskoto naselenie misljat taka!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 440084
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031