Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2011 01:25 - Избраха ни президента
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 3233 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Цяла България тръпнеше в очакване на сакралната дата 4 септември. Тогава щяха да ни наредят кого да изберем за президент, а и покрай него и вицепрезидент. И аз полюбопитствах. Макар, че бях сигурен, че този път ще ни карат да гласуваме за милионер (милионерша – все тая). Аз обаче исках да науча кои са кандидатите, че да взема да си избера един без да чакам „деня за размисъл”, макар че след навлизането на Интернет, той вече е свързан само със забраната да се пие алкохол.

Каква грешка! Реших да гледам централните новини по телевизията на премиера, т.е. уж държавната. От там в продължение на 24 минути подробно ми обясниха, че президентът е избран и той се казва Росен Плевнелиев.

И той си призна, че е избран. Призна си, че разбира само от магистрали, но познава и малките градчета на България. А, и бил ходил в Брюксел и уредил пари за магистрали.

И госпожа Попова си призна, че е избрана, но останах със съмнението, че не е много сигурна, защото взе да го увърта, че няма веднага да си подаде оставката като министър, а щяла да си вземе отпуск. За нея не стана ясно Краси Черничкия има ли пръст в избора и или премиерът е решил елегантно да я отстрани, преди да се е разбрало, че тя не е в състояние да предложи модел за реформа в съдебната система.

Най-много ми се изясни ситуацията от информацията на MBMD. Тази агенция била провела социологическо изследване в продължение на една седмица и резултатите ясно показват, че несъществуващия през това време кандидат на ГЕРБ Росен Плевнелиев има 32,7 % подкрепа. Представям си другата седмица какъв рейтинг ще има. Най-вероятно 63,4 %.
То пък и няма никакъв смисъл от балотаж. Калфин, къде си тръгнал с тия 14,2 % на балотаж? Кунева само 7 % ли ще добави от процентите на Калфин?

Не знам защо, но като гледам тази класация имам чувството, че тези проценти не са за изборите, а кой колко е дал на агенцията в проценти.

Ако пък не е така, а резултатите са самата истина, не мога да си обясня след като Румен Христов има 1,9 % подкрепа, защо всички придворни медии и всички „социоложки” се занимават с него. Защо не се занимават с „основните кандидати” – Кунева, Калфин и Каракачанов. Опасната буква е „К”, а не „С”, „Х” или „П”.

Има още един неясен въпрос към агенцията. Резултатите на цитираните 7 кандидати правят 68,4 %. Къде са другите проценти? Ако са при останалите кандидати, то сигурно Светльо от "Хиподил" ще вземе 5-6 от тези проценти. Или някой друг?

Дали това е вярно или не, знае само вездесъщата социоложка и нейните колеги. По-важно е другото – тези резултати са за програмистите от „Информационно обслужване”, които трябва да ни ги представят на 24 октомври като действителните резултати. Как? Те си знаят. И Сталин знае.

22 години по една и съща схема ни правят на маймуни.

Честито на победителите!





Гласувай:
1



1. mitkokovachev - ЦОНЬО ПИШЕ ТИ ТВОЯТ СЪСТУДЕНТ М.КОВАЧЕВ ОТ СТ.ЗАГОРА
27.02.2014 00:06
НАПЪЛНО ОДОБРЯВАМ СТАТИЯТА ТИ, НО ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК ИСКА ДИРЕКТНО
ДА МУ БЪДЕ ПОСОЧЕН ПЪТЯ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.ИЗПРАТИ МИ ТЕЛЕФОНА НА ФЪРТУНОВ ИЛИ НА САШО.КОВАЧЕВ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441199
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930