Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 17:06 - ЕДИН БИЕ, ДРУГ МИЛВА, А НАРОДЪТ – ПЛАЩА
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 2199 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едно време много хора искахме България да стане нормална държава. Да има демокрация, което според нас се изразяваше в няколко думи – гарантиране спазването на правата на гражданите, свобода на личността, ред и законност. И много ни се искаше да няма вицове като оня дето един попитал: „Извинявай днешната милиция бие ли?”. А отговорът бил: „Днешната не знам бие ли, но ако знаеш снощната как биеше”.

Доскоро вярвах, че е възможно България да стане нормална държава. Сега, когато дойдоха на власт десните комунисти, все повече не вярвам, че това ще се случи.

Днешното основно заглавие във в. „24 часа” е: „Бойко нареди полицията да не бие”. Елементарната логика е, че преди това някой е наредил полицията да бие. Няма значение кой. Но е известно кой е стоял дълго време да слуша „мъдрите” разсъждения на един сатрап, който съсипа много човешки съдби.

            Всеки ден ние си припомняме познати „практики” от онова минало. Днес герберския Матросов – Искра Фидосова заяви, че създават своя комисия да установи фактите на полицейско насилие, защото някой използвал насилието за политически цели като искал анкетна парламентарна комисия на паритетен принцип, а то не било така. Това много ми прилича на създадения от БКП Комитет по правата на човека на Константин Теллалов в противовес на непризнаваното от режима Независимо дружество за защита правата на човека (НДЗПЧ) на Илия Минев.

            Другият нереформиран, макар и ляв комунист – Ангел Марин пък милва. Голямо (по)милване е паднало. Нямам впечатление да е толкова милостив. Още повече, че е учил да убива, а не да милва. И то да убива масово. С ракети. Сега изведнъж станал човеколюбив. Вземал предвид тежкото здравословно или семейно състояние на престъпниците и ги помилвал. Но кого е помилвал? И особено защо? Този отговор трябва да ни го даде „независимата” прокуратура. А след това и съдът. Защото не вярвам да ги е помилвал заради сините им очи.

            И какво излиза? Престъпниците са на свобода (или „изпратени” в чужбина), ако са влезли в затвора са или в „домашен” отпуск, или ги помилват. За които може, временно се променя закона, а след „решаването на проблема” се поправя отново. За трети всичко се мота дотогава, докогато се окаже, че имало давност и не може да бъде съден. Иначе бопаджиите могат да пребият някого за 5 кутии цигари, друг за 5 грама наркотик, трети без въобще да има някаква вина като Красимир Аврамов, а четвърти – за да докажем пред Европа, че можем и бивши министри да арестуваме показно.

Не можем да отречем, че си имаме институции: МВР, прокуратури, съдилища, Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество, затвори... Около 100000 държавни чиновници. И им плащаме от нашия джоб. А ако не си платим – в затвора. Нали и там трябва да има хора. На мястото на ония, за които някой си затваря очите и си ходят между нас. И за тях или няма годни доказателства или са в тежко семейно или здравословно състояние.

Е, няма да станем нормална държава!





Гласувай:
2



1. gocho52 - Искам
26.01.2012 17:25
да станем нормална държава.
цитирай
2. tsbotev - И аз искам,
26.01.2012 17:26
но явно мнозинството българи не искат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 440076
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031