Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2013 00:21 - МАСКИТЕ ПАДНАХА
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 5095 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия излезе с Решение № 2-172 от 26.04.2013 г., отнасящо се до лица, регистрирани от РИК за кандидати за народни представители в 42 Народно събрание. Това решение трябва да бъде прегледано и анализирано от всички избиратели, които на 12 май ще решат съдбата на България за следващите четири години. Особено от онези, които посрещнаха събитията в края на 1989 г. с надеждата да се отстранят крепителите на тоталитаризма и комунизма от властта. А те бяха ясни – комунистическата номенклатура и сътрудниците на Държавна сигурност и РС на БНА.

Почти 24 години след тези времена това все още не се е случило. Почти 24 години комунистическата номенклатура, а вече и техните наследници и сътрудниците на ДС са във властта. Не само са във властта. Те определят политиката на България и съдбата на българските граждани. И много хора търсят виновните за това. Като основна причина определят нежеланието на политиците да се справят с този проблем. Но това ли е истината? А къде е ролята и мястото на избирателите? Особено на онези, които желаят да живеят в една нормална, демократична и правова държава? Правили ли са и продължават ли да правят компромиси? Не знам. Всеки решава сам за себе си.

През последните месеци много български граждани участваха в протести, които тръгнаха от високите цени за тока, но стигнаха до несъгласие с цялостната политическа система в България. Търсеха истината, виновниците за това състояние. Всеки от своята камбанария. Някои като че ли налучкваха истината – виновниците са наследниците на комунистическата номенклатура, ченгетата и създадените от тях „мутри”, които вече си приватизираха цялата държава. Тогава какъв е изхода? Да гласуват за онези, които ги представляват? Или другите, които са снизходителни към зависимостите на хората, свързани с ДС и ги допускат в листите си за народни представители? Дали няма едно голямо противоречие между желанията и действията на тези избиратели? Ако не искате зависими хора във властта, не гласувайте за партии, които имат такива зависими хора в листите си. Нещата са толкова прости и ясни.

За да им помогна, публикувам „класацията” на партиите по брой на ченгетата в кандидатските им листи:

 

 

партия/коалиция и представител

Брой сътрудници

1

ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ” – Лютви Местан

16

2

КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ – Сергей Станишев

15

3

БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА – Иван Генов

10

4

ПП „СЪЮЗ НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ” – Костадин Чакъров

10

5

КП „ГОРДА БЪЛГАРИЯ” – Слави Бинев, Кръстьо Петков, Йордан Величков, Теодор Дечев

9

6-7

ПП „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ  ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ” – Валери Симеонов

7

6-7

ПП „НОВА АЛТЕРНАТИВА” – Николай Цонев

7

 8-10

ПП "ГЕРБ" - Бойко Борисов

6

 8-10

ПП "РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ" – Яне Янев

6

 8-10

ПП "ХРИСТИЯН-СОЦИАЛЕН СЪЮЗ" - Гриша Господинов

6

11

"ДЕМОКРАТИЧНА АЛТЕРНАТИВА ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" (ДАНО) – Тодор Великов, Йордан Чукарски

5

12-15

ПП "АТАКА" - Волен Сидеров

4

12-15

ПП "ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ" – Красимир Каракачанов

4

12-15

ПП "ЛИДЕР" - Кънчо Филипов

4

12-15

ПП "КАУЗА БЪЛГАРИЯ" - Георги Титюков

4

16-17

КП "БЪЛГАРСКА ПРОЛЕТ"- 1. ПП "Българска социалдемокрация" 2. ПП "Партия на зелените" - Александър Томов и Валентин Симов

3

16-17

КП "ЦЕНТЪР – СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО" - ПП "Национално движение за стабилност и възход" (НДСВ) и ПП "НАРОДНА ПАРТИЯ СВОБОДА И ДОСТОЙНСТВО" -Христина Христова и Корман Исмаилов

3

18-23

ПП "Движение България на гражданите" – Меглена Кунева

2

18-23

Коалиция "Демократи за силна България и Български демократически форум" (ДСБ-БДФ) – Иван Костов и Жаклин Толева

2

18-23

ПП "Национално патриотично обединение" - Жорж Ганчев

2

18-23

ПП "ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ" - Божидар Томалевски

2

18-23

Гражданска листа "Модерна България" - Борислав Цеков, Михаил Шишков

2

18-23

ПП НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЕДИНСТВО - Никола Иванов

2

24-28

БЗНС - Николай Ненчев

1

24-28

„ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ” – Мария Капон

1

24-28

ПП "ГЛАС НАРОДЕН" – Светльо Витков

1

24-28

"Национал-демократична партия" - Димитър Стоянов

1

24-28

ПП "Либерален алианс" - Веселин Марешки и Йордан Гергов

1

 

    Първите четири партии в класацията не подлежат на коментар. Те са ясни!

Интересни са следващите в тази своеобразна класация. От пето до седмо място са партии, които се представят за нови, десни и спасители на България. Като се види броят на ченгета в тях, става ясно, че те са създадени като „резервни играчи” на кукловодите или най-малкото за разсейване на гласове по време на избори. Почти същото се отнася и за следващите до 15-то място.

За всички останали, до края на списъка, изводът е ясен – те са част от политико-икономическата мафия, което гарантират чрез допускане в своите кандидатски листи на нейни представители. Ако беше случайно или от незнание, те щяха да се разграничат от тях, да ги извадят от листите или най-малкото да изразят съжаление, че са допуснали грешка с включването им. Не чух, а и не прочетох подобно съжаление от нито една от тези партии, много от които са с претенции за десни, за борци с организираната престъпност и за честни намерения към избирателите си. Единствено ДСБ тихомълком принуди двамата си „представители” да се оттеглят от листите.

Не мога да имам доверие на още две от партиите, участващи в изборите - ПП Християндемократическа партия на България, в която ме смущава името на дъщерята на една спорна фигура от българското общество и ПП Средна европейска класа,  в чиито листи е така наречения от някои Барон Кристиян Николаев фон Коев (Златната флейта).

Моят съвет е следния. Ако искате нещо в България да се промени към добро, ако искате да се скъса връзката между политиците, олигархията и задкулисните играчи в българската политика, не гласувайте за партиите, цитирани по-горе!

Ще кажете: „А за кого?”. Вярно е, че изборът не е голям. Но избор има, стига да искате да гласувате за партия, която иска да скъса с тъмното минало на прехода.

Ето и възможностите:

№ 10 - СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ - СДС, Обединени земеделци, Движение „Гергьовден", РДП, БСДП – д-р Емил Кабаиванов, Петя Ставрева, Любен Дилов-син, Захари Петров, Йордан Нихризов

№ 2 - ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ - Александър Праматарски

№ 19 - ПП ДЕМОКРАТИЧНА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА - Стефан Пеев

№ 26 - ПП ЗЕЛЕНИТЕ - Андрей Ковачев, Деница Йоцова и Петко Ковачев

№ 28 - СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ (СДП) - Тодор Барболов

№ 42 - ПАРТИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ – Весела Драганова

Изборът е Ваш. Алтернативите са две. Едната е съхранение на статуквото със защита на интересите на задкулисието на прехода, на олигарсите, на монополите и на чужди интереси и втората – на създаването на една нормална българска държава, която защитава преди всичко интересите на българските граждани, техните права и лични свободи, за да има бъдеще тук и сега за нашите деца и внуци.

Все пак не всяка от тези 6 партии и коалиции са с еднакви възможности да спасят България и имат тази политическа воля. Безспорно фаворит е Коалиция СДС с № 10.

Бъдете разумни!




Тагове:   БСП,   атака,   СДС,   ГЕРБ,   ДС,   ДСБ,   НФСБ,   ДБГ,


Гласувай:
3



1. tsbotev - Днес, 08. 05. 2013 г., Юрий Асланов - ...
08.05.2013 20:03
Днес, 08.05.2013 г., Юрий Асланов - собственик и управител на социологическа агенция "АФИС" и част от върхушката на БСП публикува прогноза, че в Парламента ще влязат само партии, които имат ченгета в листите си. В цитираните от него партии има 58 ченгета! Толкова ли е превъртял българския народ или това е една гнусна манипулация?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 440029
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031