Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 14:47 - Размисли с уважение към буквите
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 2850 Коментари: 0 Гласове:
1



Днешният 24 май не е като другите. Той е едновременно ден за размисъл и ден на буквите. За да съчетая смисъла на този ден, ще се наложи да размишлявам, като излагам мислите си чрез буквите. Те за това са създадени!

Утре трябва да гласуваме за Европарламент. Въпросът е за кого. Толкова много „възможности”, че човек трябва да ги анализира, за да направи своя избор. Няма никакво значение откъде ще започна. Ще пусна на свобода мисълта си!

Първо се сещам за „идеите” на Банева. Дали ако гласувам за нея и аз ще стана беден с „малката” заплата от 4000 лв. Тя никъде не обясни. Няма никаква сигурност. Ами ако всичко, което говори се отнася само за нея? Не мога да и се доверя.

Има и друг „независим” кандидат – Виктор Папазов. Той каза, че веднага след 10 ноември 1989 г. го „осенила идеята” да създаде Българска фондова борса. Като се позапознае човек с „творческата му биография” стига до извода, че „идеята” по това време се е наричала „Мултигруп”. Отпада!

Последната независима е журналистката Угърчинска-Винсенти. Щяла била да се бори за мен и за всички българи в Европарламента, но незнайно защо не иска да живее в България. Което значи, че не и пука за България.

„Глас народен” се явява самостоятелно. Поне да им бяха създали партньор, който да се казва „Глас Божи”. Такава коалиция щеше да ми привлече вниманието. Но не съм убеден, че народният глас е хиподилски.

Всеки ден получавам на двата си мейл адреса молби от Илияна Раева да гласувам за нейната партия. Да, но как да гласувам за нея, след като и досега не разбрах политиката, която ще води, с лента ли ще бъде или с бухалки.

„Атака”! В интересна посока се провежда „атаката” този път. Онова, в което се съмнявахме, вече се крещи. Русия, рубли, Путин. И техните интереси в България. За целта Волен си купи орден от руски завод и пя българска песен с руски мафиот. Е, не мога. Гнусно е!

Цензурата? Голям смях! „Дясната” партия, която жали за комунизма, иска да върне военната служба (майките да се замислят) и Народната република. И обещава кой каквото поиска, само да го изберат за министър-председател. Да, но изборите са за Европарламент, а и министър-председателите ги избира Българския парламент. Невежество, популизъм или препредаване на думите на някой друг? Или всеядство. Мирише ми на селска лафка!

„Синьо единство”! Къде е? Много хора за това говорят, но пак го няма. И няма да го има, докато егото е по-силно от разума.

АБВ – проруското БСП. През цялата кампания виждах на плакати и клипове Георги Първанов. Оказа се обаче, че го няма в листата и не мога да гласувам за него. Не, че толкова ми се е искало, но някой иска да заблуди някого…

Има една „Християндемократическа партия на България”. Като на Меркел! Така ли? Единственото общо между двете е, че лидерките им са родени и расли в комунистически държави. Но нашата лидерка нещо роднински е свързана с българската ченгеджийница. Да е жива и здрава. Трябва да се пробва. Не се знае от кой трън ще излезе заек.

„Зелените”? Те пък 3 вида. Кой за какво се бори не е ясно. И на мен не ми е ясно. Много зелени са още!

И комунистите са 3 вида – БКП, Българската левица и Съюз на комунистите в България. Носталгия! Те са за онези, които жалеят за младостта си и за благата, които са имали.

Много националисти! Националистически партии на България – „Свобода“ и „Либертас България“, Българска национално-патриотична партия, Национален фронт за спасение на България. За какво се борят?  Има нещо объркано в тези хора. Едните се борели за „социален либерализъм”, пък националисти. Другите „фронт”. Защо така бе, хора? С кого ще се биете? Не разбирам от тези неща. А и смятам, че след 50 години никой не може доказа произхода си – колко процента е българин и колко процента е нещо друго. Партии без бъдеще!

ГЕРБ. Оставям на другите габровци да им дадат достатъчно гласове. Каквото и да кажа все ще е вярно, но не мога да не им пожелая някога наистина да станат дясна партия, без комунисти и калинки.

БАСТА не се случи…

ДПС – те си имат предостатъчно избиратели. И Пеевски си имат!

БСП – Станишев, защо лъжеш хората, че ще ставаш евродепутат? Или си решил елегантно да се оттеглиш от политиката през Брюксел? Сигурно се сънува и като еврокомисар. Щели били да променят политиката в Европейския съюз. Ако ще е както в България, горкият Европейски съюз!

Реформаторски блок. Странно име. На костовистите от последния ден. И състава на листата е странен. Шарен. Лидерски. Ако има как да влязат всичките в Европарламента, може и да се стигне до нещо по-сериозно – ново име, нов лидер, нова политика. А сега? Ако влезе Кунева, дали ще бъде в групата на ЕНП? Кой да ти каже. От нея всичко може да се очаква. Ако влезе Малинов, каква ще е реакцията на Кунева? Ако влезе Лукарски? Ама как да влезе? Те дори членовете на СДС не го познават.

Сложен въпрос. Кого да изберем? Защото трябва да изберем ако не партия, то поне някой от кандидатите. Защото не всички са маскари. Защото в листите има и свестни хора. Гласувайки за някой от тях не значи, че ще влезе, но при всички случаи в партията му ще го забележат и може да му дадат шанс да се изяви в бъдеще. Нека поне това да направим. Да покажем на лидерите кои от тяхната листа имат уважението на избирателите. Това никак не е малко!  

Защото ако не гласуваме, значи искаме да се запази статуквото. Аз не искам!

Честит празник на буквите! А утре – умната!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441583
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930