Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2015 19:44 - РЕКЕТ, ПОКЕР, ПОПУЛИЗЪМ, НАГЛОСТ ИЛИ ОБИКНОВЕН КОМУНИЗЪМ
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 1975 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всички погледи са обърнати към Атина. Наистина ли цяла държава може да се държи по този безотговорен начин? Или само крайно лявото правителство на Алексис Ципрас?

Историята има отговор на всички въпроси. Дори да се ограничим само с българската. Онези, които имат неманипулирана от отровната многогодишна пропаганда в България сигурно помнят.

Имаше един министър-председател в началото на прехода – Андрей Луканов. Когато стузентите и българските граждани, ужасени от празните магазини, непрекъснатото прекъсване на електрозахранването и безпардонността на управляващите му поискаха оставката, помните ли какъв му беше отговора? „Внимавайте, да не Ви затръшна вратата към Москва!“. И го направи... По-късно, медийния слугинаж прехвърли това, което направи Луканов на опозицията. По-късно без никакви угризения на съвестта обяви фактически фалит на България. И накрая, остави България без валутен резерв. Никакви угризения на съвестта, никакви сантименти към гладумащите българи.

По-късно – през 1995-1996 г. неговия съпартиец Жан Виденов и неговите министри демонстрираха същата безпардонност. Инфлацията вилнееше, а министъра на финансите, небезизвестния Димитър Костов пушеше невъзмутимо цигари без филтър и твърдеше в Икономическата комисия в Парламента, че всичко е под контрол и инфлацията ще спре да расте. По-късно в магазините нямаше хляб. Образуваха се огромни опашки. Всички го виждаха и се редяха на опашките, само министъра на земеделието Светослав Шиваров питаше почти наивно: „Къде ги видяхте тези опашки?“. Накрая банките една по една започнаха да фалират. Гуверньора Любомир Филипов и той беше „учуден“: „Как можете да твърдите, че банките ще фалират? Няма такава опасност!“. Но те си фалираха.

Сега, наблюдавайки какво се случва в Гърция, въобще не се затруднявам да определя диагнозата. Рекет? Да. Като в първите години на нашия преход. Но на европейците тъпи мутренски номера не им минават. Покер? Да. Както са го разбирали в България хората с излишни пари. Популизъм? И сега ни е познат. Вижте наследниците на комунистите в България, които и сега са във властта. Наглост? Основна характеристика в поведението на комунистите.

С две думи: ОТКРОВЕН КОМУНИЗЪМ!

Да му мислят гърците! Имат още няколко дена.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 441542
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930