Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2013 01:05 - СЦЕНАРИЯТ
Автор: tsbotev Категория: Политика   
Прочетен: 2328 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Зима. Пак зима и пак бедност. Протести. Първо във Варна, след това и в други градове на страната. Митинги, шествия. Еуфория у едни, насмешка у други, а някъде „зад кулисите” всичко е по-старому. Някой гласи „бъдещето” на България. Малко счупени глави и нови лидери. Естествените лидери. Дали? Правителството пада. Значи може още. Неочаквано всички партии стъписани искат предсрочни избори. Но в началото. Новите „лидери” сега пък искат да няма нови избори. Изведнъж се намират едни, които и те не искат. Искат програмно правителство. Ако им дадат мандат. Правителство, като на Димитър Попов и като на Любен Беров. Много непартийно. Само от експерти. Сигурно можем да се сетим и за експертите. Но нещата вървят към избори. А енергията на протестиращите намалява. Редиците намаляват. Някои от хората като че ли започват да се усещат за какво ги използват. Естествено, трябва да се смени тактиката. Новите „лидери” ще направят палатков лагер. Медиите ще се надпреварват да ги показват и интервюират. Ще ни обясняват колко твърди и непримирими са тези, новите момчета. Ще им измислят и легенди. Едните ще се окаже, че са десни, а други леви. Но в името на България се жертват. Защото мислят за народа. За българския народ и за нищо друго. И никой не ги знае откъде се появиха (това ще го разберем след десетина години, когато ни направят на маймуни). Ще има музика, плакати, декларации, милостиви граждани ще им носят кафе и топъл чай. Може и сандвичи. Може и топли дрехи. Ако се наложи, може и един-двама да обявят гладна стачка. За няколко дни – здравословно. Това ще е повод да станат „наши” икони. И политици ще станат. Някой ще ги приюти в листите си, за да изкарат училището за политици, наречено Народно събрание. Ще отидат на специализация тук-там по света да се научат на стратегия и тактика на политическата борба. Ще завършат набързо право, публична администрация, международни икономически отношения или дипломация. Ако не могат нито едно от това, могат да завършат богословие, за да не колят повече коне, които ние да ядем.

Тогава ще стане като в Италия навремето. Някой ще поиска операция „Чисти ръце”. За да бъде достоверно, ще разпуснем сегашните партии. Защото са изчерпани, народа им няма политическо доверие, всички са корумпирани и т.н. Мотиви да искаш. Но ще направим нови партии. От патриоти и родолюбци. Лява и дясна, „патриотична” и етническа. Но не партии „на прехода”. Едни новички, чистички, пълни с едни добродушни и благонадеждни хорица. Без тоталитарна структура. Ако трябва, няма и партии да ги наричаме. Пак ще са партии, но ще ги маскираме като „граждански движения”. А кой мислите ще ги оглави? Как кой? Че нали протестите от началото на 2013 г. родиха новите лидери? Те ще са! И ще им вярвате!

А онези - „зад кулисите” ще са щастливи. Ще имат пари за „по чаша червено вино” на обед. И отново ще ни се присмиват! Сигурно са прави. Като сме толкова лековерни.

Откъде ли ми е познато всичко това? Не го ли преживяхме? Или е сън, или беше филм. Не знам.





Гласувай:
3



1. tsbotev - Много интересно! Няма коментари. ...
09.03.2013 19:55
Много интересно! Няма коментари. Или всички са съгласни, или всички ги е страх да коментират.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsbotev
Категория: Политика
Прочетен: 440018
Постинги: 110
Коментари: 491
Гласове: 1006
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031